تاریخی فرهنگی قرآنی ۲

موضوعات قرآنی ؛ دینی و آموزشی : مطالب طبقه بندی شده جهت تحقیق ؛ جزوه ؛ کتاب و .....

تاریخی فرهنگی قرآنی ۲

موضوعات قرآنی ؛ دینی و آموزشی : مطالب طبقه بندی شده جهت تحقیق ؛ جزوه ؛ کتاب و .....

مشخصات بلاگ
تاریخی فرهنگی قرآنی ۲

آشنائی با تاریخ اسلام :
عبرت آموزی (و لقد اهلکنا القرون من قبلکم .... گذشته چراغ راه آینده است)
آشنایی با علوم و موضوعات قرآنی ( هدی و رحمه للمتقین)

آخرین نظرات
  • ۴ خرداد ۰۱، ۱۷:۲۱ - خرید پیج اینستاگرام ارزان
    Great post.

                             کپی و تبدیل به جزوه و کتاب با اطلاع مجاز است

بسم الله الرحمن الرحیم

 

 

بازی‌های‌ رایانه‌ای و اهداف دشمن

 

 

بازى‏‌هاى رایانه‌‏اى برخلاف فیلم‏‌هاى سینمایى به مخاطب این امکان را مى‌‏دهد که بجاى تماشاچى بودن، خود به ایفاى نقش بپردازند، رانندگى کنند، با اسلحه شلیک کنند و تعقیب و گریز انجام دهند. تولید و پیدایش بازی‌‏هاى رایان‌ه‏اى به سال 1341 هجرى شمسى (1962.م) باز مى‏‌گردد طبق آمار، روزانه دو بازى رایانه‏‌اى به بازار مى‏‌آید و تخمین زده مى‌‏شود که چرخش مالى این بازى‏‌ها فقط در آمریکا، تا پایان این دهه، به بیش از صدها میلیارد دلار در سال برسد

آمار‌ها نشان می‌دهد بیش از 30 میلیون نفر در سراسر جهان، بخشى از اوقات فراغت خود را با بازى‏‌هاى رایانه‌‏اى پر مى‌‏کنند که بالغ بر 10% آن‏‌ها بین 4 تا 7 ساعت از زندگى روزمره‏‌شان را به این کار اختصاص داده‏‌اند؛ این آمار علاوه بر آن‏که گستردگى بازى‏‌هاى رایانه‏‌اى را نشان مى‏‌دهد، از وابستگى روانى به این بازى‌‏ها حکایت دارد.
نتایج تحقیقى نشان مى‏‌دهد که 56% جوانان ایرانى علاقه بسیار زیادى به بازى‏‌هاى رایانه‏‌اى و استفاده از اینترنت در اوقات فراغت دارند؛ به گونه‏‌اى که از میان شصت و چهار درصد جوانانى که در زمان اوقات فراغت خود مشغول بازى مى‌‏شوند، حدود سی و نه درصد آنان بازى‏‌هاى رایانه‏‌اى را انتخاب مى‏‌کنند. از جمله مقاصدى که در جنگ‌نرم بازى‏‌هاى رایانه‏‌اى پیگیرى مى‏‌شوند، عبارتند از:
1- معرفی کردن دین اسلام به عنوان منشا تروریست در جهان
2- حمله به کلیه ادیان الهی
3- انتقال فرهنگ یا از بین بردن فرهنگ ها
4- انتقال هرزه‌نگاری از فضای حقیقی به فضای سایبری
5- پیگیری اهداف و مقاصد سیاسى کشور سازنده بازی
6- برانگیختن افکار عمومى به طرفدارى از یک عملیات نظامى‏
7- ترساندن کشور هدف به عنوان استفاده از گزینه نظامی
8- پشتیبانى از تحریم‏‌هاى اقتصادى و دیگر اعمال فشار علیه کشور هدف

 

 

بچه ها، کامپیوتر و اینترنت

 

 

دنیای امروز دنیای تلویزیون، ماهواره، کامپیوتر، اینترنت و تلفن همراه است. این تکنولوژی های جدید چنان با سرعت وارد زندگی بشر شده و راه نفوذ خود را ادامه می دهند که نمی توان از کنار آنها با بی تفاوتی گذشت؛ بلکه باید با آنها به روش صحیح برخورد نمود تا بیشترین سود و استفاده حاصل آید

همچنان که اثرات مثبت تکنولوژی های نوین در کیفیت زندگی ما قابل انکار نیست؛ در صورت عدم مدیریت صحیح نیز ممکن است تأثیرات مضر آن بر زندگی کودکان و نوجوانان ما غیرقابل جبران باشد. کامپیوتر به عنوان یک منبع صحیح و قابل اعتماد برای بچه ها و بزرگسالان مطرح است ولی مسائلی در مورد استفاده از آن وجود دارد که والدین را نگران می کند.
یکی از مهم ترین عوامل برای تعیین اثر مثبت یا منفی کامپیوتر مدت زمانی است که کودک یا نوجوان از آن استفاده می کند و مسئله دیگر نوع فعالیت هایی است که با آنها درگیر است. وقتی بچه برای مدت طولانی از روز پای کامپیوتر می نشیند در سایر فعالیت های تحصیلی، ارتباطی و اجتماعی دچار عقب ماندگی می شود. استفاده زیاد و کنترل نشده از کامپیوتر موجب افزایش وزن، رکود عملکرد اجتماعی- ارتباطی، گوشه گیری، انزوا و غمگینی می شود.
بازی های خشن کامپیوتری کودکان و نوجوانان را مستعد مشکلات رفتاری و پرخاشگری می کند ولی اگر از برنامه های صحیح آموزشی استفاده شود خلاقیت افزایش می یابد و فرصتی برای اکتشاف و جست وجوگری در اختیار او قرار می گیرد. این در صورتی است که نرم افزارهایی متناسب با سطح رشدی کودک در اختیارش قرار گیرد تا قدرت تفکر و خلاقیت او شکوفا شود و توانایی حل مسئله در او تقویت گردد. مثلا نرم افزارهای گرافیکی می تواند برای کودکان جالب باشد چون انگیزه خلق تصاویر سمبولیک را در آنها بیدار می کند

محتویات چیزهایی که کودک در کامپیوتر استفاده می کند باید معنادار و متناسب با تجربیات خانه، جانعه و مدرسه باشد. بهتر است کودک درگیر فعالیت هایی شود که به وی اجازه کنترل دهد. از کامپیوتر در کودکان و نوجوانانی که ناتوانی یادگیری یا نیازهای خاص آموزشی دارند می توان بهره زیادی برد. به خصوص بچه هایی که ناتوانی در زمینه آموزش سنتی دارند مانند کودکان دچار مشکلات یادگیری، توجه و تمرکز، مشکلات شنوایی، تکلمی و رفتاری از این روش های خاص بهره زیادی می برند.
به نکات زیر درمورد استفاده از کامپیوتر توجه کنید:
- استفاده از کامپیوتر برای کودکان زیر 3سال توصیه نمی شود. بهتر است تا این سن کودک درگیر ارتباط نزدیک تر با والدین، جست وجوی محیط، شکوفا شدن استعدادها و بازی های مختلف باشد.
- فعالیت های کامپیوتری به شکلی تهیه شود که باعث خلاقیت و انگیزه کودک شود، به او فرصتی برای کشف کردن و تجربه محیط دهد، قدرت انتخاب دهد و توانایی تخیل، تصور، تفکر، تصمیم و حل مسئله را افزایش دهد.
- در مدرسه بهتر است استفاده از کامپیوتر به صورت کار گروهی درآید. در این صورت احتمال مشارکت، همکاری و برقراری ارتباط بین بچه ها بیشتر می شود.
- بهتر است والدین زمان هایی را اختصاص دهند تا همراه بچه ها به یک فعالیت مشترک کامپیوتری مشغول باشند. این کار باعث می شود زمانی که کودک یا نوجوان در برنامه ای احساس شکست کرد از طرف والدین کمک شود و از طرفی نیز بر کارهای او نظارت می گردد. همچنین می توانند روی بازی ها و برنامه های مختلف بحث و تبادل نظر داشته باشند و امکان یک آموزش دوطرفه به وجود آید.
- زمان استفاده از کامپیوتر محدود باشد. اگر کودک زمان های طولانی سرگرم بازی با کامپیوتر و پلی استیشن یا تماشای تلویزیون است، زمانی را برای بازی های گروهی نخواهد داشت و فرصت رشد مهارت اجتماعی و ارتباطی از او گرفته می شود.
- حتی الامکان سعی شود کامپیوتر با علائق و فعالیت های کودک ادغام شود تا اینکه فقط فعالیت و علاقه اصلی او شود.
- بهتر است کامپیوتر در اتاق او نباشد چون والدین نمی توانند روی آن کنترل و نظارت داشته باشند. درمورد بچه هایی که علاقه زیادی به استفاده از کامپیوتر دارند می توان از آن به عنوان یک وسیله تشویقی برای افزایش دیگر رفتارهای مثبت آنها استفاده کرد.

کودکان و اینترنت
رشد سریع تکنولوژی در زمینه اینترنت حوزه جدیدی از توجه را به وجود آورده است. اینترنت یک منبع بی پایان اطلاعات است و فرصتی برای تعامل ولی با وجود آن می تواند یک خطر واقعی برای بچه هایی باشد که استفاده صحیح از آن را نیاموخته اند. توصیه های زیر را درمورد استفاده فرزندانتان از اینترنت به کار بندید:
- زمان استفاده از اینترنت را محدود کنید.
- به نوجوان بیاموزید هرچیزی که در اینترنت می بیند یا می خواند حتماً درست و واقعی نیست.
- روی سایت هایی که مراجعه می کند حتماً نظارت داشته باشید.
- با اطلاعات و تکنولوژی های جدید آشنا شوید. دور ماندن والدین از پیشرفت های جدید باعث ایجاد شکاف نسلی بین آنها با فرزندانشان می شود.
- زمان هایی را اختصاص دهید تا همراه فرزندتان از سایت های مختلف دیدن کنید، راجع به محتوای آنها صحبت کنید و بازی و فعالیت هایی داشته باشید. در این صورت امکان نظارت شما بر فرزندتان فراهم می شود.
- به فرزند خود بیاموزید که ارتباط برقرار کردن در اتاق گفت وگو درست مانند صحبت کردن با یک غریبه است و باید همان احتیاط هایی که در این زمینه به کار می رود باز هم رعایت شود.
- به او بگویید که هیچ گاه نباید اطلاعات شخصی و خانوادگی را در اینترنت در اختیار دیگران قرار دهد.
- هرگز با کسی که در اتاق گفت وگو آشنا شده ملاقات واقعی ترتیب ندهد.
- به بچه ها آموزش دهید که همان قوانینی که در ارتباطات واقعی رعایت می کنیم مانند فحش ندادن، استفاده نکردن از کلمات رکیک و طنزها و مطالب مبتذل و... باید در اینترنت نیز به کار گرفته شود.
- فقط زمانی اجازه ترتیب پست الکترونیکی را بدهید که بدانید در این زمینه به بلوغ کافی رسیده است و به طور دوره ای بر پست الکترونیکی و فعالیت های اینترنتی او نظارت داشته باشید.

 

 

فرهنگ استفاده از اینترنت

 

 

امروزه یکی از معضلاتی که شاید بسیاری از خانواده ها با آن روبه‌رو هستند فرهنگ استفاده از اینترنت در عصر ارتباطات است. محتوای بد یکی از آسیب های اینترنت می باشد البته این تنها مشکل اینترنت نیست. هر کس در اینترنت ممکن است ناهنجاری‌هایی را دیده باشد که با فرهنگ خودش مغایر باشد. البته می توان گفت اگر این مطالب در روزنامه وارد شود شاید چنین جذابیتی به وجود نیاید و ورود این ناهنجاریها نشان دهنده رسمی شدن این محتوای بد باشد. شاید زمانی که ناخوداگاه ما بارگذاری مطالب روی اینترنت را مشاهده می کنیم فکر کنیم این حتما یک هزینه و زمان زیادی صرفش شده تا به این مرحله رسیده اما این درست نیست در حقیقت این خاصیت اینترنت و شبکه های اجتماعی است که یک ناهنجاری و بی اخلاقی را تکنیکهای ساده تبدیل به مطالبی جذاب می کند.  وقتی یک ناهنجاری در اینترنت قرار می گیرد حتی یک بی اخلاقی،گستره این بی اخلاقی یک بی اخلاقی جهانی می شود یعنی فرض کنید در جامعه ایران اگر اینترنت نبود سقف این بی اخلاقی چه چیزی می توانست باشد و در جامعه های دیگر مثل جامعه مسیحی لائیک و یا غیره سقف این بی اخلاقی ها چه چیزی می توانست باشد؟ اینترنت بدترین ها را در اختیار ما می گذارد.

 

 

همان‌طور که مزایای اینترنت بسیار گسترده است و اطلاعات مفیدش جهانی است معایبش و ناهنجاری های آن هم بسیار گسترده و جهانی است. معمولا وقتی با اینترنت سروکار داریم فقط گیرنده این اطلاعات می شویم. وقتی یک ناهنجاری اخلاقی در مقابل ما رخ می دهد حتی در یک خیابان و یا در فضاهای دیگر ما در مقابل آن موضع می گیرد و مقابله می کنیم ولی دراینترنت در مقابل این ناهنجاری ها منفعلانه عمل می کنیم و واکنش نشان نمی دهیم. در استودیوم ورزشی زمانی که بازیکنی خطایی می کند و بی اخلاقی می کند همه از جمله مردم و داور و ... اعتراض می کنند و همه این قبح شکنی را اعلام می کنند اما در اینترنت به این صورت نیست هر کسی که در منزل و اتاق خودش نشسسته همان کلماتی که مثلا در ورزشگاه بیان شده است را هم می بیند وهم می شنود و کمتر کسی به انتقاد می پردازد. تصور ما از اینترنت یک تصور وسیله سرگرم کننده است و این خودش آن ابزار مقاومتی را از بین می برد شما زمانی که به عنوان یک وسیله سرگرم کننده به اینترنت نگا ه می کنید ناخودادگاه در مقابل آن ناهنجاری ها مقاومت نمی کنید

 

 

در بازی های رایانه ای یک برچسب درجه بندی شده وجود دارد تا پدر و مادر در این خصوص دقت کنند اما در اینترنت چنین چیزی وجود ندارد و این برچسب موجود نیست پس چه باید کرد؟ هر سن واکسن خاصی دارد و درمان باید در زمان خودش باشد. در مورد اینترنت هم یک ممنوعیت وجود دارد. مثلا در بعضی از کشورها استفاده از شبکه وایرلس در مدارس ممنوع است زیرا امواجش روی رشد بچه ها اثر منفی می گذارد. در استانداردهای پزشکی استفاده از کامپیوتر برای کودکان زیر سه سال ممنوع است زیرا اجزای آن تشعشعاتی دارد که برای رشد مضر است. آموزش کامپیوتر خوب است اما استفاده از اینترنت باید محدویت سنی داشته باشد.

 

 

جوانان و اعتیاد اینترنتی

 

 

امروزه اکثرآ نوجوانان و جوانان از اینترنت استفاده می کنند و از بسیاری امکانات و تهسیلات بی شما ر آن از قبیل فعالیت های بانکی و دسترسی به انواع اطلاعات علمی و سایر اموری از این دست بهره مند می شوند فضای مجازی امکان بر قراری ارتباط و تعاملات بین ا نسانها را در همه جای جهان با کم ترین هزینه و صرفه جویی در وقت فراهم نموده و آنها به سادگی می توانند به خواسته ها و نیاز های خود دست یابند. بنابراین اینترنت وسیله مفیدی است که با ید استفاده صحیح و درست از آن نمود تا در سایه استفاده نا معقول از آن دچار آسیب پذیری نشویم. اینترنت و دنیای مجازی را باید دنیایی مجزا و کاملآ متمایز از دنیای کنونی و واقعی دانست که در آن فرصتی بی نظیر برای جوانان بوجود می آورد تا قادر باشند به سادگی برای خودشان هویتی جدید بسازنند هویتی که آرزوی داشتن آن را در دنیای واقعی آن را در سر داشتند بخاطر همین موضوعات آنقدر این محیط تازه برای جوانان جذ اب بوده و به آن دلبستگی پیدا می کنند که بیشترین وقت خود را با آن صرف می کنند این قبیل افراد که مداوم با اینترنت مشغول هستند و همیشه آنلاین می باشند به اینترنت اعتیاد پیدا می کنند و با استفاده متمادی و طولانی مدت و افراط در آن قطعآ دچار عواقب و پیامد های سوء و ناگوار آن می شوند و از طرف دیگر چون والدینشان نیز مهارت لازم برای استفاده از اینترنت را نداشته و وقت کافی نیز برای نظارت و مدیریت بر نحوه استفاده آنها را ندارند مدام از این عمل فرزندشان ابراز ناراحتی نموده و شکایت دارند و از تاثیراتی که ممکن است این فضای گسترده بر زندگی فردی و اجتماعی آنها بگذارد نگران هستند در واقع باید گفت که حق با آنها است زیرا هیچ پدر و مادری دلش نمی خواهد آینده فرزندش تباه شود دلیل آن هم این است وقتی فردی وقت بیشتری را صرف استفاده از این فضای غیر واقعی و مصنوعی می کند دیگر زمانی برای او باقی نمی ماند تا در دنیای واقعی اش بتواند با والدین و یا با دیگران ارتباط و تعامل سازنده داشته باشد در نتیجه فرصت تربیت و بدست آوردن مهارت زندگی فردی و اجتماعی از او گرفته می شود و اگر این اعتیاد او ادامه یابد به تدریج زمینه های آسیب پذیری او به انواع ناراحتیهای عاطفی و روحی از قبیل آشفتگی و عصبانیت و حتی افسردگی بوجود می آید.

 

 

والدین عزیزبرای رفع معضل اعتیاد اینترنتی جوانان و برگرداندن آرامش روحی به آنها باید توجه نمود که بر خورد نا مناسب و شکستن غرور و شخصیت آنان با ممانعت و قطع اینترنت چاره کار نیست بلکه باید شما برای ترک این عادت زشت و ناپسند به فرزندتان کمک کنید اینگونه که می توانید با محبت و صحبت های منطقی و اصولی با او و آموختن اینکه افراط در هیچ کاری پسندیده نیست از فرزندتان بخواهید بخاطر سلامت روحی خود زمان استفاده از اینترنت را کم نماید همچنین می توانید با صرف وقت بیشتر و مشغول نمودن او به فعالیت های جایگزین و سود مند به تدریج او را از استفاده بی رویه و نابجا از اینترنت منصرف نموده و عادت بد او را از بین ببرید.

 

 

اعتیاد به اینترنت در کمین نوجوانان

 

 

بی تردید، اینترنت در زندگی افراد جامعه، تغییر اساسی به وجود آورده است. این تغییر را می توان با اختراع تلفن در اوایل قرن بیستم و تلویزیون در دهه پنجاه مقایسه کرد. اینترنت، بشارت دهنده کم کردن فاصله ها و گسترده کردن روابط میان آدمیان شده است.

 

 

اعتیاد به اینترنت نیز مانند اعتیاد به مواد مخدر، الکل، سیگار یا کافئین، با علائمی همچون افزایش نوسانات اخلاقی، سخن نگفتن با دیگران، قطع روابط اجتماعی، کم خوابی، نگرانی و استرس در کنار ضعف بینایی همراه است.کودکان و نوجوانانی که به اینترنت دلبستگی فراوان پیدا می کنند و در حقیقت به آن معتاد می شوند و برای ارضای خود ساعت های متوالی، بدون وقفه روی خط باقی می مانند و زمانی که امکان دسترسی به اینترنت را نداشته باشند، دچار تشویش، لرزش دست و عصبانیت می شوند، استراحت و آرامش را فراموش می کنند و به اینترنت و وسوسه های آن فکر کرده و خیال پردازی می کنند.‏ نوجوانان معتاد به این بازی ها همچون رانندگانی می‌مانند که بی‌اعتنا به علائم راهنمایی و رانندگی، اتومبیل اسقاطی خود را در جاده‌های خاکی به هر سو می‌رانند تا آنکه بالاخره وارد تونل افسردگی می‌شوند؛ تونلی که ممکن است انتهایش بسته باشد و به روشنی ختم نشود.برخی از بچه‌ها والدینشان را مکرراً به خرید بازی‌های رایانه‌ای و پرداخت پول برای دستیابی به تسهیلات اینترنتی از جمله اینترنت پر سرعت برای بازی وا می‌دارند و متأسفانه پدر و مادرها هم از این امر اطاعت می‌کنند و در برابر خواسته فرزندان سر تسلیم فرو می‌آورند که البته این اطاعت محض کاملاً غلط و غیر قابل دفاع است و در دراز مدت حکم باج‌دادن به فرزند را پیدا می‌کند.‏

 

 

کودکان و نوجوانانی که ساعات متمادی در اینترنت پرسه می‌زنند و به بازی‌های رایانه‌ای می‌پردازند، برای درس‌خواندن و بویژه فراگیری نکات و مباحث جدید وقت کم می آورند و برخی از آنها در ساعات تحصیل در مدرسه مدام برای تعطیل‌شدن و بازگشت به منزل لحظه‌شماری می‌کنند تا هر چه زودتر خود را در عالم بازی‌های رایانه‌ای غرق کنند گاه حتی از رفتن به مهمانی‌های فامیلی یا دوستانه مرسوم سرباز می‌زنند تا برای بازی و وبگردی وقت کم نیاورند.پژوهش جدیدی که توسط گروهی از روانشناسان دانشگاه لیدز انگلیس صورت گرفته نشان می‌دهد آن دسته از کاربرانی که مدت زمان طولانی از اینترنت استفاده می‌کنند، بیش از کسانی که وقت کمتری به وبگردی اختصاص می‌دهند، به افسردگی و احساس یاس و دلسردی مبتلا می‌شوند. در این پژوهش خاطرنشان شده است که صرف وقت بسیار در اینترنت باعث می‌شود کاربر به جای تعاملات اجتماعی در زندگی واقعی، به اتاق‌های گپ‌زنی(چت) و شبکه‌های اجتماعی روی آورد. استفاده طولانی مدت از اینترنت ممکن است در نهایت به اعتیاد منجر شده و تاثیرات بسیار زیانباری بر سلامت روانی فرد بر جای گذارد.‏ ارتباط مجازی از طریق اینترنت، محملی را برای گریز از واقعیت و وسیله ای برای ارضای نیازهای هیجانی و روانی به وجود می آورد.کسی که در روابط واقعی بین فردی توفیق چندانی نداشته، اکنون از این طریق قادر می شود بی آنکه چهره خود را برملا کند و نام خود را بگوید، روابط گسترده ای را برقرار نماید و احساسات خویش را بروز دهد. پیامدش این است که منجر به ایجاد توهم صمیمیت می شود و وقتی واقعیت خارج، محدودیت های خود را نشان می دهد، واکنش های ناامیدانه ای را در فرد ایجاد میکند .

 

 

اعتیاد به اینترنت نیز با علائمی همراه است همچون، اضطراب، افسردگی، کج خلقی، بی‌قراری، تفکرهای وسواسی و یا خیال‌بافی راجع به اینترنت.‏ لفظ اعتیاد، بیشتر تداعی کننده اعتیادهای سنتی همچون اعتیاد به الکل، نیکوتین، موادمخدر و قمار است، اما اعتیاد از طریق اینترنت با وجه جدیدی روبه‌رو شده است. گسترش رایانه‌های شخصی و افزایش اتصال به اینترنت در خانه و محل کار، منجر به ظهور اعتیاد آنلاین شده است. اعتیاد به اینترنت شامل اعتیاد به اتاق‌های گپ، هرزه نگاری به قمار آنلاین و خریدهای اینترنتی می‌شود. همچون دیگر اعتیادها، اعتیاد به اینترنت، فرد معتاد را از خانواده و اطرافیانش منزوی می‌سازد. اعتیادهای رفتاری، همچون اعتیاد به شبکه‌های اینترنت می‌تواند موجب تخریب سلامت، روابط، احساسات و نهایتا روح و روان فرد گردند. بنابراین، همان طور که رایانه‌های شخصی روز به روز در خانه‌های‌ ما همچون دستگاه‌های تلویزیون جای پای خود را پیدا می‌کنند و اتصال به شبکه اینترنت افزایش می‌یابد، می‌بایستی گام‌هایی در راستای مقابله با مضرات این تکنولوژی نوین برداریم.‏

 

 

معتادان اینترنتی

 

 

خانواده ها باید به محض احساس وجود اعتیاد اینترنتی در بین اعضای خود، مراتب را با روانشناسان و متخصصان مربوط درمیان گذاشته و از عواقب آن به شدت جلوگیری کنند. روانشناسان اعتیاد اینترنتی را نوعی اختلال روان شناختی- اجتماعی می دانند که شامل نوعی وابستگی رفتاری است و استفاده بیمارگونه و وسواسی از اینترنت را شامل می شود؛ به بیانی دیگر فرد معتاد به اینترنت نوعی احساس به روز بودن در محیط تکنولوژیک می کند که در تحقیقات انجام شده پیامدهای زیستی و روانی بسیاری هم از مشاهده شده است.
¤ اختلال در زندگی 53 درصد معتادان به اینترنت
بر اساس یک تحقیق به عمل آمده 53 درصد از معتادان به اینترنت در روابط ازدواج، دوستیابی و روابط بین کودکان و والدین دارای اختلال بوده اند؛ این افراد دنیای مجازی را جایگزین دنیای واقعی خود کرده و تمام وقت خود را صرف این دنیای تهی می کنند . « بیوه مجازی» از جمله عباراتی است که در مورد دنیای مجازی افراد متاهل از آن نام برده می شود؛ حتی در نمونه های شدید اعتیاد به اینترنت، مادر وقت کافی برای رسیدن به فرزندان را ندارد؛ یکی دیگر از مشخصه های رفتاری اعتیاد به اینترنت پرخاشگری در عدم دسترسی به اینترنت است. از دیگر مشکلات نوعی مسخ شدگی است؛ معتاد اینترنتی قادر به انجام عمل در محیط واقعی نیست و در واقع بیشتر ذهنیات فرد هستند که انرژی معتاد را میگیرند تا اعمال روزانه ی او در محیط واقعی.
¤ جاذبه های اینترنت و اعتیاد کاربران
اینکه کودکان بنا بر شرایط کاری والدین و عدم رسیدگی به آنها با چه بازی هایی سرگرم بودند، از جمله عواملی است که چندین سال بعد خود را در قالب اعتیاد به اینترنت نشان می دهد. عامل دیگر به گروه همسالان باز می گردد؛ نوع رفتارها، گرایش ها و شخصیت گرایی تحت تأثیر عامل مهم گروه همسالان قرار می گیرد؛ این امر تا بدان جا پیش می رود که استفاده از اینترنت به عنوان مد اجتماعی در این گروه به وجود می آید. آن لاین بودن، انگیزه های نوگرایی و تنوع طلبی و ارتباطی را بیشتر فراهم می کند که البته ماحصل آن به ارمغان آوردن مشکلات و عوارض مختلف جسمی و روانشناختی است. فرد در بعد جسمانی به مشکلات بینایی، شنوایی و فیزیولوژیکی و در بعد روانشناسی به مشکلات تک بعدی دچار می شود؛ انسان موجودی اجتماعی است، بنابراین روابط باید در وهله نخست با انسان ها تعریف شود نه با ماشین ها و کامپیوتر که البته در صورت عدم تحقق چنین امری، این موضوع در دراز مدت زیان آور می شود.
درست است که اینترنت فضاهای علمی و رسانه ای را برای کاربران باز می کند اما متأسفانه افراد به شکل تک بعدی به اینترنت اعتیاد پیدا می کنند و خود را از رشد فرهنگی و اجتماعی محدود می کنند. هیچ گونه فرهنگ سازی و آموزش پیش از ورود صنعت به مردم داده نمی شود؛ این اشکال یکی از معضلات عمده است که باید از سوی روانشناسان و متصدیان امور فرهنگی مورد کنکاش قرار گیرد؛ نه تنها در بحث اینترنت بلکه در دیگر امور هم قبل از ورود به کشور باید زمینه سازی های لازمی برای پیشگیری حادثه صورت گیرد.
چگونه است که خانواده ها زمان زیادی را برای امور ورزشی و فرهنگی فرزندان خود صرف می کنند و به مسائل کلان تر بی توجهی می کنند؟ باید از همان سال های کودکی جامعه شناختی فرهنگی و شیوه های زندگی و رفتاری نیز آموزش داده شود . پیشگیری از مواردی همچون اعتیاد به اینترنت که ضررهایی بیش از آنچه گفته شد در بطن خانواده و جامعه می گذارد، خانواده ها باید به محض احساس وجود چنین موردی در بین اعضای خود، مراتب را با روانشناسان و متخصصان مربوط درمیان گذاشته و از عواقب آن به شدت جلوگیری کنند .

 

 

خشونت و ابتذال بازی‌های مدرن با افکار فرزندان‌مان چه می‌کند؟

 

 

بازی‌های خشن آثار مخرب روحی و جسمی در کودکان و نوجوانان بر جای می‌گذارند که با توجه به ظرافت فکر و ذهن‌شان جبران آن‌ها شاید برای همیشه ناممکن شود. بازیهای رایانه ای یکی از سرگرمی های کودکان، نوجوانان، جوانان و حتی بزرگسالان در عصر جدید است. این بازیهای مهیج و پرکشش ساعتها نوجوان و جوان ما را در مقابل صفحه نمایشگر میخکوب کرده او را از دنیای واقعیات به عالم تخیلات فرو می برد و در این گیر و دار یا چیز اندکی را به او می آموزد و یا چیزی را از او می گیرد، یا اینکه او را در تخیلات بی پایان به حال خود رها می کند. این بازی ها در کنار محاسن شان گاه آثار مخرب روحی و جسمی در کودکان و نوجوانان بر جای می گذارند که با توجه به ظرافت فکر و ذهن شان جبران آنها شاید برای همیشه ناممکن شود.
در این دنیای پرهیاهوی بازیهای رایانه ای، آنچه بیش از پیش اذهان را به خودش مشغول می کند ورود بازیهای رایانه ای خارجی با مفاهیم و محتوای آمریکایی-غربی به منظور ترویج بی بندوباری و زندگی به سبک غربی ها، آموزش و نحوه استفاده از مواد مخدر و تبلیغات ضد دینی در سطح جامعه و بین مخاطبان مختلف کودکان، نوجوانان و جوانان با قیمتهای بسیار نازل است.
دسترسی آسان و بدون کمترین نظارتی از سوی خانواده ها و مسئولان فرهنگی کشور بزرگ ترین آسیبی است که نسل جدید را مورد هجمه و تهدید قرار می دهد.
افراط در مصرف بازیهای رایانه ای مخرب است
متأسفانه در یک مقطع زمانی بازیهای رایانه ای خیلی بی در و پیکر وارد کشور شد و الان خوشبختانه از نظر علمی، کارهای پژوهشی زیادی در این خصوص انجام شده است. افراط در استفاده از این بازیها مخرب است و تأثیر سوء دارد. نحوه استفاده از بازیهای رایانه ای بین بچه ها و کاربران از نظر فیزیکی، محتوا، خشونت بازی و صدا و مسائل حاشیه ای که در متن این بازیها مثل خشونت و مسائل جنسی وجود دارد، تأثیر مخرب دارد، «این گونه بازیها باعث ضربه زدن به روحیه افرادی می شود که نه تنها از نظر سنی بلکه از نظر اعتقادی و دینی برای آنها خوب نیست و متأسفانه این بازی ها در اختیار مخاطبان زیادی قرار گرفته است.»
«طبق آمار رسمی بیش از 2 هزار و 500 عنوان بازی وارد کشور شده است که این رقم غیر از بازیهای دانلود شده از طریق اینترنت است و قرار بود مرکزی کار ساماندهی بازیها را بر عهده بگیرد و از طریق ساز و کار اجرایی بتوانند آن را کنترل کنند، اما این کار به نتیجه نرسید.»

کمبود نیروهای متخصص در زمینه بازی سازی
بومی سازی فرهنگ ایرانی-اسلامی نیاز به عزم جدی مسئولان فرهنگی و حمایت بیشتر آنها از بازی سازان ایرانی دارد.
«در بازی سازی کمبود نیروی متخصص و به روز وجود دارد و ما برای اینکه بتوانیم در سطح دوم جهانی رقابت کنیم نیازمند ایجاد رشته دانشگاهی و فراهم کردن زمینه های آموزشی در حوزه بازی سازی هستیم.» «در رابطه با بازی سازی کشورهای غربی سرمایه گذاری سنگینی در کشورهای همسایه ایران مانند هندوستان انجام می دهند تا ایران کشور اول منطقه در این حوزه نباشد.»

اتاق خواب بچه ها مجهز به تکنولوژی روز دنیا!
اشکان تنها فرزند خانواده است که به تازگی وارد یازدهمین بهار زندگی اش شده است. اتاق خوابش با انواع و اقسام اسباب بازی های جدید و وسایل ارتباط جمعی و تکنولوژی روز دنیا مثل اینترنت و لپ تاپ و تلفن همراه تجهیز شده است. این نوجوان از پول توجیبی خود هفته ای یک سی دی بازی جدید از سوپری محله تهیه می کند و والدین بدون هیچ گونه نظارتی بر محتوا و مضامین بازی ها از آرامش ظاهری فرزند خود خرسندند و خطر و آثار مخرب این بازی ها زمانی بروز می کند که حمله های شبانه و رفتار خشونت آمیز خواب خوش و آرامش را در این خانه به ظاهر آرام به هم می ریزد. شب از نیمه گذشته که فریادهای غیرعادی و جملات نامفهوم خواب را از این خانه و به خصوص اتاق مجلل و شیک تک فرزند خانواده می رباید.
- همه تسلیم شوید، اسلحه هاتون رو زمین بذارید.
- حالا گروه مقابل حمله کنید بزنید، همه شون رو تیربارون کنید، بکشید این لعنتی ها رو هیچ کدومشون رو زنده نذارید، همه باید بمیرند، شلیک کنید، شلیک کنید من باید حاکم این سرزمین بشم، بزنید، جوی خون راه بندازید و...
«هر وسیله ای که به عنوان یک رسانه مطرح است همان طور که عامل ضلالت و گمراهی می شود، می تواند عامل هدایت هم باشد، اگر رسانه را بشناسیم و به جای اینکه الکل و قمار و بی بند و باری را ترویج دهد، مسائل فطری و انسانی و سبک زندگی انسانی را معرفی کند بهترین وسیله برای فرهنگ بومی خودمان می شود.»

جنگ ژنرال ها
بازی های رایانه ای که بیشتر به صورت قاچاق وارد کشور می شود شاید از جذابیت زیادی برای بچه ها برخوردار باشد، ولی شرکت های رایانه ای داخلی در این شرایط وظیفه ای بس خطیر بر دوش دارند و باید با ساخت بازی های تولید داخل، عرصه را بر این بازی های وارداتی تنگ و تنگ تر کنند. برای نمونه به دو بازی رایانه ای وارداتی دست پرورده غربی ها اشاره می کنم در بازی رایانه ای که جنگ ژنرال ها نام دارد شما در نقش سربازان آمریکایی ماموریت مبارزه با تروریست ها در نقاط مختلف جهان همچون عراق یا در افغانستان می روید. در عراق و افغانستان تروریست ها با رنگ سبز ( نماد اسلام) نمایش داده می شوند. ماشین سبز، کلاه نظامی سبز، پرچم های سبز رنگ و حتی کلاهک موشک ها با رنگ سبز نمایش داده می شوند.
بازی رایانه ای سام ماجراجو در پرسپولیس در اوایل قرن 22 هم چندان متفاوت از این بازی ها نیست.
زمین تحت سلطه مزدوران اهریمن جهانی قرار می گیرد و نوع بشر در معرض نابودی کامل است. شما در نقش سام استون ملقب به سام ماجراجو برای تغییر گذشته با استفاده از یک دستگاه قدیمی به نام دروازه زمان به گذشته برمی گردید تا نسل بشر را از خطر نابودی حفظ کنید. شیاطینی که به اهریمن جهانی کمک می کنند عقرب بالغ و غول و غیره که هر کدام مسلط به اسلحه اند و با آن به شما ضربه می زنند. عقرب بالغ یکی از ایادی شیطان است. جنگجویی که به خاطر عقاید مذهبی اش متخاصم است. کامیکاز به صورت غیرمستقیم این عمل را که به عملیات شهادت طلبانه مسلمانان شباهت دارد، عملی شیطانی و غیرعقلانی تلقی می کند.
این ها فقط بازی نیست و تنها برای سرگرمی از سوی غربی ها و دشمنان دین و قرآن و نظام طراحی و هزینه نشده اند. دشمنان برای بی توجهی به زندگی سالم و دینی با فرهنگ ایرانی، اسلامی سریال هایی در شبکه های مختلف ماهواره ای پخش می کنند که شخصیت های خائن به همسر و فرزند را محبوب برخی دل های مسخ شده در فرهنگ مبتذل غربی می کنند. یا با پخش موسیقی های پاپ و راک و جذابیت های ظاهری در وبلاگ ها و سایت های آنچنانی اسباب تفریح تعداد انگشت شماری خانواده ها و بخصوص نوجوانان و جوانان را فراهم می کنند. اما چرا جوانان و نوجوانان چندان با تفریحات سالم آشنا نیستند و اگر شناختی هم داشته باشند مختصر و محدود است. یا فکر می کنند متعلق به دوران والدین شان یعنی حداقل یک نسل پیش است؟
چرا فیلم های وطنی برای شان خیلی جذاب نیست؟ چرا تئاتر مشتری هایش در حال کم شدن است؟ چرا کنسرت های مجاز خلوت شده اند و برخی مشتری های شان ترجیح می دهند به زیرزمینی ها پناه ببرند؟ چرا بازی های رایانه ای داخل مشتری کمتری دارند و ده ها سؤال دیگری که همه نشان می دهند دشمنان موضوع بسیار مهم و حساسی را نشانه گرفته اند، برخی جوانان و نوجوانان ساده ای که به بهایی اندک فریب می خورند و تحت تأثیر قرار می گیرند، اما نه تنها همین جوانان که تمام آینده سازان کشور با تأسی از عاشورای حسینی و درس زندگی از مکتب سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع)در برابر تمام هجمه های فرهنگی و جنگ نرم دشمنان پیروز میدان خواهند بود و آنچه در این میان باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد تفریحات سالم و ایجاد شرایط مناسب برای این سرگرمی ها است.

ترویج فرهنگ صحیح استفاده از اینترنت

 

 

چت محیط گفتگویی است که می‏توان استفاده‏های متفاوتی از آن‏کرد. افرادی که آگاهی و بینش لازم را از شبکه جهانی اینترنت و ابزار آن دارندمی‏توانند برمعلومات خود بیفزایند و در مقابل، کسانی که آگاهی کافی ندارندتنها وقتشان را با گفتگوهای بیهوده هدر می‏دهند و بدون هیچ فایده‏ای اززندگی مفید دورمانده و از طرفی نیز به علت عدم شناخت کافی والدین در مورداین تکنولوژی نوین، کاربردهای نادرست آن گریبان گیر جوانان می‏شود. عکس ها، فیلم ها، مجلات، بازی های کامپیوتری و پورنوگرافی در اینترنت که تجاوز و غیرانسانی شدن جنس مؤنث را در صحنه های مستهجن به تصویر می کشد، ابزاری قدرتمند در تغییر شکل دادن نگرش ها و آگاهی های جوان از رابطه زناشویی می باشد. حداقل تاثیری که این امر می تواند بر روی جوانان بگذارد، تغییرات فاحش در شیوه نگرش و رفتار آنهاست که این امر با مشاهده تصاویر محرک زناشویی تسریع خواهد شد.                                                                                                     چت روم مکانی است که یک جوان در آن احساس آزادی می کند که این آزادی باعث سوءرفتارها در بین جوانان می شود.وقت گذرانی بیش از حد از چت روم ها علاوه بر تلف کردن پول و سرمایه باعث می شود تا کاربران در انجام تکالیف تحصیلی کوتاهی نمایند و دچار افت تحصیلی شوند. یکی دیگر از جنبه های منفی چت روم ها، ورود بی هویت اشخاص در آن است و با توجه به تحقیقات انجام گرفته کسانی که نسبت به دیگران کمتر از چت رو م ها و کلا اینترنت استفاده می کردند، ارتباط فیزیکی بهتری با خانواده و دوستان خود داشتند. استفاده از چت روم ها نیز مشکلات خانوادگی زیادی را ایجاد می کند که این استفاده زیاد از اینترنت باعث می شود تا فرد نتواند با خانواده خود ارتباط برقرار کند و روابط خانوادگی و زندگی زناشویی او دچار اختلال می گردد.

 

 

اختلال استفاده از اینترنت در کودکان چیست؟

 

 

اگرچه بازی کردن کودکان یک مسئله آشکار است، اما در حال کلی استفاده از فناوری می‌تواند یک مشکل بالقوه باشد. نتایج جدیدترین تحقیقات حاکی از آن است، کودکانی که به استفاده از وسایل الکترونیکی اعتیاد دارند، احتمالا از "اختلال استفاده از اینترنت" رنج می برند. روانشناسان می‌گویند اعتیاد به بازیهای ویدئویی و اینترنت، ویژگی‌های دیگر اعتیادها را دارند مثلا اگر این گجت‌ها از آن‌ها گرفته شود دچار اختلالات عاطفی، عدم تمرکز و نشانه‌های ترک می‌شوند. «اگرچه بازی کردن کودکان یک مسئله آشکار است اما در حال کلی استفاده از فناوری می‌تواند یک مشکل بالقوه باشد.» از دیگر مشکلات تاثیرات ویرانگر این اعتیاد برای کودکان و خانواده‌ها می توان به کاهش تعاملات اجتماعی و حتی مشکل در غذا خوردن کودکان اشاره کرد که به نفع دنیای مجازی که کودکان در آن سکونت دارند، نادیده گرفته می‌شوند.
زمانی که تحقیقات بیشتری در مورد این اختلال صورت گیرد، می‌تواند به متخصصان سلامت امکان تشخیص کودکان مبتلا به رفتارهای اعتیادی ناشی از استفاده بیش از اندازه از فناوری را بدهد و آنها را به خوبی با استفاده از استراتژی‌هایی برای تغییر وسواس اتکای بیش از اندازه به اتصال به اینترنت درمان کنند. کودکان مبتلا به اختلالات وسواس غیرقابل کنترل در استفاده بیش از اندازه فناوری ممکن است به خطر بیافتند.

 

 

توصیه هایی برای حفظ امنیت اعضای خانواده در اینترنت
میلیونها خانواده هر روزه از اینترنت برای یادگیری، تحقیق، خرید، انجام امور بانکی، به اشتراک گذاری تصاویر، بازی، دانلود فیلم و موسیقی، ارتباط با دوستان، ملاقات افراد جدید و... استفاده می کنند که برای حفظ امنیت در این محیط دانستن اصول اولیه محافظت ضروری است. با ورود اعضای خانواده به دنیای آنلاین، صرف نظر از سن آنها باید آموزشهایی در مورد امنیت فضای سایبر به آنها داده شود چرا که آمارها نشان می دهد هکرها هر 39 ثانیه از طریق اینترنت به کامپیوترهای افراد حمله می کنند.
ضرورت حفظ امنیت اعضای خانواده در اینترنت
شرکتهایی که در زمینه تولید ابزارهای فیلترینگ برای کنترل دسترسی کودکان به اینترنت فعالیت می کند، در گزارش های خود اعلام کرده اند که بیش از یک سوم اینترنت را سایت های غیراخلاقی تشکیل می دهند که می توانند آسیب های فراوانی به کودکان و حتی بزرگسالان وارد کنند. براساس نتایج حاصل از این مطالعات مشخص شده که از کل اینترنت بیش از 37 درصد سایت ها با موضوعات غیراخلاقی فعالیت می کنند. تعداد سایت های اینترنتی ارائه دهنده خدمات بازی های آنلاین طی یک سال گذشته 212 درصد افزایش یافته و سایت های حاوی بخش های خشونت آمیز 10 درصد بیشتر شده که این امر هشداری برای استفاده بدون کنترل کودکان از اینترنت است. بر این اساس و با وجودی که آگاهی کودکان و نوجوانان برای دسترسی آسان به این سایت ها روزبه روز افزایش می یابد، لزوم دقت و کنترل خانواده ها برای کاهش ورود به این سایت های اینترنتی توسط کودکان ضروری خواهد بود. از آنجایی که دانستن اصول اولیه محافظت در فضای سایبر امری ضروری به نظر می رسد رعایت نکاتی در این باره به تمامی خانواده ها توصیه می شود:
1. به محل قرار دادن کامپیوتر در خانه دقت کنیم
در خانه ای که کودکان و نوجوانان در آن زندگی می کنند، محل قرار گرفتن رایانه خانواده بسیار مهم است. بنابراین بهتر است که رایانه خانوادگی در محلی از خانه قرار گیرد که محل رفت و آمد زیاد اعضای خانواده باشد و تعداد ساعاتی که بچه ها با این رایانه کار می کنند نیز محدود باشد. بهتر است والدین اطمینان حاصل کنند که سیستمشان دارای نرم افزار امنیتی حاوی ابزارهای کنترلی والدین باشد.
2. کار کردن تیمی برای مشخص کردن محدودیت ها
خانواده ها باید دقیقا در مورد اینکه چه چیزهایی مناسب یا نامناسب است تصمیم گیری کرده و در این کار فرزندان خود را مشارکت دهند. برای این کار باید مواردی چون انواع وب سایتهای مناسب، اتاق های چت روم هایی که برای مشارکت مناسب هستند توجه کنند. همچنین از اتاقهای چت نظارت شده استفاده شود و این اطمینان حاصل شود که به غیر از این موارد فرزندان از دیگر اتاقهای چت استفاده نکنند چرا که این اتاقهای چت می توانند حاوی موضوعات نامناسبی برای افراد جوان باشند. خانواده ها همچنین باید انواع چیزهایی که فرزندان می توانند به صورت آنلاین در مورد آن بحث کنند را مشخص کنند.
3. در خانه در مورد قوانین رایانه خانگی توافق شود
برای توافق بر سر استفاده از رایانه خانگی بهتر است که برخی قوانین در این رابطه وضع شود. هرگز کلمه عبور خود را فاش نکنید. هرگز شماره تلفن یا آدرس خود را افشا نکنید. هرگز اطلاعاتی را که هویت شما را آشکار می کند ارسال نکنید و هرگز تصاویر نامناسب یا تصاویری که هویت شما را افشا می کند ارسال نکنید.
همچنین براساس این قوانین هیچ گونه اطلاعاتی را با غریبه هایی که به صورت آنلاین ملاقات می کنید به اشتراک نگذارید. هرگز با غریبه هایی که به صورت آنلاین آشنا شده اید، قرار ملاقات نگذارید و هرگز ضمایم ایمیلهای ارسال شده از طرف غریبه ها را باز نکنید. بهتر است این قوانین به اطلاع همه اعضای خانواده رسانده شود.
4. نصب نرم افزارهای امنیتی روی سیستم
خانواده ها باید اطمینان حاصل کنند که نرم افزار امنیتی مستحکمی دارند که سیستمشان را در برابر ویروسها، هکرها و جاسوس افزارها محافظت می کند. این نرم افزار امنیتی همچنین باید محتوا، تصاویر و وب سایتهای خطرناک را فیلتر کند. این نرم افزار باید مرتب به روزرسانی شود چرا که هر روزه تهدیدات جدیدی متولد می شوند که به روزرسانی خودکار نرم افزارهای امنیتی بسیار می تواند در این زمینه موثر واقع شود.
5-از ابزارهای کنترلی و نظارتی والدین استفاده شود
تمامی نرم افزارهای امنیتی و پرکاربرد، ابزارهای نظارتی و کنترلی ویژه والدین ارائه می دهند. برای یاد گرفتن نحوه کار با این ابزارها باید زمان گذاشت و از گزینه هایی که موضوعات و محتوای نامناسب را فیلتر و مسدود می کند استفاده کرد.
برخی تولیدکنندگان نرم افزارهای امنیتی علاوه بر قرار دادن ویژگی های نظارتی در این نرم افزارها، نرم افزار خاصی نیز ویژه نظارت والدین بر فعالیت های آنلاین فرزندان خود عرضه کرده اند. برای مثال شورای عالی اطلاع رسانی نیز نرم افزار فیلترینگ خانگی را عرضه کرده که به صورت رایگان از طریق پرتال این شورا قابل دسترسی است.
این نرم افزارها فرزندان خانواده را از دسترسی به محتوای نامناسب، خطرات شبکه های اجتماعی، افراد غریبه و سایر تهدیدات آنلاین برحذر می دارند. البته این ابزارها دارای محدودیت های خاص خود نیز هستند و بهتر است والدین خود، شخصا به نظارت برکار فرزندانشان در اینترنت بپردازند.
6-افراد آنلاین، غریبه هستند
هر کسی که آنلاین می شود باید این نکته را به خاطر بسپارد که صرف نظر از اینکه دوستان آنلاین را چند دفعه به صورت آنلاین ملاقات کرده و صرف نظر از اینکه چه مدت با این افراد چت کرده و صرف نظر از اینکه چقدر آنها را می شناسد، افرادی که به صورت آنلاین ملاقات کرده افرادی غریبه هستند و دروغ گفتن در مورد هویت شخصی برای فرد آنلاین کار بسیار ساده است. همچنین کودکان و نوجوانان باید بدانند که فردی که وانمود می کند هم سن آنهاست، می تواند 40 ساله باشد. با وجودی که وب سایت های شبکه های اجتماعی می تواند راه ایده آلی برای ملاقات افراد جدید به صورت آنلاین باشد به خانواده ها توصیه می شود وارد این سایتها شده و پروفایل فرزندان خود را چک کنند تا اطمینان حاصل کنند که مکالمات نامناسبی رخ نداده باشد و تصاویر غیرقابل قبولی ارسال نشده باشد. والدین باید مکالمات آنلاین فرزندان خود را بررسی کنند تا مطمئن شوند در معرض خطر افراد خطرناک قرار ندارند.
7- انتخاب کلمات عبور قوی
برای ایجاد کلمات عبور قوی که به راحتی کشف نشوند، باید کلمه عبور شما حداقل 8کاراکتر داشته باشد و ترکیبی از حروف، ارقام و نشانه ها باشد. کلمات عبور باید در فواصل زمانی معین تغییر کنند تا احتمال سوءاستفاده از یک کلمه عبور در طول زمان کاهش یابد. همچنین رعایت این نکته نیز الزامی است که کلمه عبور خود را با دیگران به اشتراک نگذارید.
8-چک کردن نرم افزار امنیتی سیستم
کاربران باید نرم افزار امنیتی خود را باز کرده و اطمینان حاصل کنند که سه ویژگی آنتی ویروس، ابزار ضد جاسوسی و فایروال را دارا است. این هسته های محافظتی باید با ابزار ضد هرزنامه و نرم افزار جست وجوی امن نیز تقویت شوند.
ایده بسیار خوبی است که خانواده ها یک مجموعه امنیتی برروی رایانه خانوادگی خود داشته باشند که شامل ابزارهای کنترلی والدین و ابزارهای جلوگیری از سرقت هویت نیز باشد.
9- با کودکان خود صحبت کنیم
والدین باید مراقب باشند که فرزندانشان با افراد هم سن و سال خود دراینترنت ارتباط برقرار نکنند. به همین علت به والدین توصیه می شود که برای فرزندان کوچک خود درمورد رایانه، اینترنت و اهمیت حفظ امنیت در اینترنت توضیح داده و نحوه نفوذ هکرها به رایانه آنها و از کار انداختن سیستم را برای آنها شرح دهند. والدین باید برای فرزندان مورد اهمیت عدم افشای اطلاعات شخصی در اینترنت کاملا توضیح دهند و بگویند که نباید درمورد محل زندگی یا مدرسه خود برای دیگران توضیح دهند.
از کودکانمان بخواهیم که فرم های آنلاین را بدون حضور ما پر نکنند و برای جست وجو، موتورهای جست وجوی ویژه کودکان مانند
Yahoo! Kids را به آنها معرفی کنیم. برای فرزندان بزرگ تر نیز درمورد ویروس ها، جاسوس افزارها و هکرها و نحوه کار آنها شرح داده و به آنها بگوییم که سرقت هویت چگونه اتفاق می افتد. برای آنها توضیح دهیم که هر اتفاقی بر روی کامپیوتر می افتد توسط شما قابل بررسی و ردیابی است.  به آنها اطمینان دهیم که در صورت وقوع هر اتفاقی به آنها کمک خواهیم کرد و نحوه مسدود کردن کاربران مزاحم را به آنها یاد دهیم.
10-آگاهی مان را افزایش دهیم  هرچه بیشتر بدانیم از امنیت بیشتری برخوردار خواهیم بود. برای این منظور به اخبار امنیتی و به روز رسانی های امنیتی توجه کرده و مقالات ساده امنیتی را مطالعه کنیم.

 

 

خانواده در تیررس شبکه های ماهواره ای

 

 

برنامه‌ریزی جهان غرب در جهت هویت زدایی، دین زدایی، خانواده‌‌ستیزی و خانواده گریزی است و بر اساس این محورها به تولید فیلم و برنامه‌ می‌پردازد. نگاه اساسی فیلم‌هایی که توسط رسانه‌های غربی تولید و از طریق ماهواره به طور رایگان در اختیار خانواده‌ها قرار می‌گیرد از میان بردن نگاه عفیفانه مرد و زن در خانواده است. آنها تلاش می‌کنند تا زیور عفاف را به عنوان یک عامل مخرب جلوه دهند و تعهد و پایداری افراد خانواده را نسبت به هم از میان ببرند. آمار نشان می‌دهد که در کشور ما بیش‌ترین مخاطبان تلویزیون را زنان تشکیل می‌دهند. همین باعث شده برنامه‌های این نوع شبکه‌ها با هدف‌قراردادن شخصیت زن و القا کردن فرهنگ غربی به او، سیر تغییر و تحول فرهنگ در ایران را سرعت بخشند؛ تهاجمی فرهنگی که می‌تواند بنیان خانواده را به‌شدت تضعیف کند و به‌دنبال خود، پیامدهای جبران‌ناپذیری به بدنه‌ اجتماع و فرهنگ ایران وارد آورد. مقدس‌ترین نهاد در کشور ما نهاد "خانواده" است. این نهاد از صلابت و قدرت برخوردار است، از این رو برخی از سریال‌های ماهواره‌ای، محور خانواده را مورد هدف قرار داده و تلاش می‌کنند تا روابط بین فردی را متزلزل کرده و عدم اعتماد بین افراد خانواده را به وجود آورند.سازندگان سریال‌های ماهواره‌ای می‌خواهند با رواج اختلال جنسی، نهاد خانواده را متلاشی کنند، از دست دادن نهاد خانواده منجر به از دست دادن سرمایه‌های اجتماعی است.

 

 

ارتباط‌های جنسی آزاد بین دختر و پسر قبل از ازدواج، از بین بردن حریم بین محرم و نامحرم، داشتن فرزند نامشروع که امری طبیعی تلقی می‌شود، داشتن دوست‌های مرد با داشتن همسر، ترویج اشرافی‌گری، ترویج چشم و هم‌چشمی، ترویج گذراندن وقت به خودآرایی و پایبند بودن به مد روز به‌شکل افراطی، برگزاری مهمانی‌های آن‌چنانی و از همه مهم‌تر، پایبند نبودن به اصول زندگی مشترک و طلاق‌های بی‌شمار بر اثر آشنایی با جنس مخالفِ دیگر و اعتنا نکردن به وضعیت کودکان، همه و همه حکایت از این دارد که استعمار نوین با روش جنگ نرم به مبارزه با فرهنگ و تمدنِ چندهزارساله‌ ایرانیان آمده و ابتدا هسته‌ اجتماع، یعنی خانواده و بعد، شخصیت زنان را که قلب این خانواده‌ها هستند، نشانه گرفته. تأثیر برنامه‌های ماهواره بر فرهنگ خانواده‌ها ناشی از قدرت نفوذ و تأثیرگذاری رسانه در جامعه است. رسانه‌های دیداری و شنیداری بخشی از منش و اخلاق افراد جامعه را تحت تأثیر خود قرار می‌دهند. اگر خانواده‌ها به صورت مداوم و مستمر مخاطب برنامه‌های ماهواره باشند، قطعاً تأثیر بسیار عمیقی بر آنها خواهد گذاشت، بویژه دختر و پسر جوانی که آمادگی پذیرش افکار مختلف را دارند.شبکه‌های ماهواره‌ای با رویکرد تخریب فرهنگ کشورهای در حال توسعه، قصد دارند در برنامه‌های خود این رویکرد تخریبی را القا ‌کنند. تبلیغات سوء شبکه‌های ماهواره‌ای اثرات مخربی در اعتقادات، تفکرات، شخصیت و تربیت خانواده‌ها و بویژه زنان و جوانان دارند و افراد را از تفکرات و اعتقادت صحیح خود جدا می‌کنند. تمام هدف این برنامه‌ها نابودی سلامت فکر و رفتار افراد است. مشاهده دائم برنامه‌های نامناسب ماهواره افراد را دچار حالت مسخ شدگی و از دست رفتن عقلانیت می‌کند و خانواده‌های تحت الشعاع این برنامه‌ها از مسیر اصلی تربیتی خود که ریشه در مکتب اسلام دارد فاصله می‌گیرند.

 

 

اتخاذ سیاست واقع بینانه در برابر ماهواره

 

 

دشمنان تلاش می کنند تا با توسل به هنجارهایی که حاکم است و ارزشهایی که خوب و بد کشورمان را تعریف می کنند و حتی الگوهای ذهنی که جامعه ما تحلیلش از جهان و انقلاب و جوانان بر اساس آن الگوها تثبیت شده، نفوذ و آن را می شکنند تا بتوانند الگوهای جدیدی را جایگزین الگوهای شناختی جامعه ما بکنند. ماهواره یکی از اصلی ترین ابزار های دشمن در راستای تحقق اهدافش در کشور ما است. به طوری که بیش از 30 شبکه رادیویی و 55 شبکه تلویزیونی ماهواره‌ای فارسی زبان علیه ایران فعالند. شبکه‌های ماهواره‌ای به هیچ عنوان قصد پر کردن اوقات فراغت خانواده‌های ایرانی را ندارند بلکه می‌خواهند با جلب اعتماد خانواده‌های ایرانی آنها را به تماشای فیلم‌های خود دعوت کنند تا آنچه را که برنامه‌ریزی کرده به خورد مخاطبان خود دهند. آمار بالای طلاق و پایین آمدن سن ازدواج و یا کاهش آمار ازدواج در کشور از مضرات تماشای سریال‌های ماهواره‌ای است.

 

 

مدگرایی، نابود کردن ادبیات فارسی، مشروعیت بخشیدن به رفتارهای غربی، انکار وحی، زیر سئوال بردن شهادت، مهدویت و عاشورا از مهم‌ترین آثار مخرب دیگر برنامه‌های ماهواره‌ای است. ایجاد شبهه در دین اسلام، تبلیغ کالای بی‌کیفیت و ضایع کردن حق‌الناس در اتلاف وقت آنها برای صرف سریال‌های بی‌محتوای ماهواره‌ای نیز از دلایل دیگر آثار مخرب آن است.

 

 

تاثیر ماهواره بر خانواده

 

 

ماهواره به عنوان یک وسیله ارتباط جمعی و اثر گذار در فرهنگ جامعه در بین خانواده ها در حال رشد است رشدی که می توان آن را شبیه به اپیدمی بیماری دانست که حوادث تلخی را برای خانواده ها بوجود می آورد و دختران را بیش از پسران از لحاظ روحی و جسمی به سوی فساد و تباهی می کشاند. درست است که استفاده صحیح از آن توسط افراد متخصص و کارشناس می تواند در بدست آوردن نیازهای اطلاعاتی ،اقتصادی ،پژوهشی و ... کمک نماید اما ماهواره با جذبه خاصی که دارد بیشتر بین خانواده ها نفوذ و گسترس یافته است و متاسفانه خانواده ها نیز به استفاده اصولی از آن نا آگاهند و برخی از شبکه های مبتذل و مخرب نیز از همین فرصت استفاده نموده و در لباس خیر خواهی ولی با نقشه های شوم خود بنیان خانواده ها را هدف قرار داده اند و اثرات بسیار ویرانگری را بر شالوده خانوادها وارد می سازند رشد نا هنجاریها،انحرافات اجتماعی و اخلاقی و عاطفی و... از جمله گسترس معضل بد حجابی در بین قشر جوانان نمونه هایی از این آفت و آسیب در جامعه محسوب می شود که با اصول و ارزش ها و اعتقادات ،فرهنگ و باورهای دینی ما در تضاد آشکار می باشند.لذا می توان گفت سر چشمه خیلی از طلاق ها و جدایی ها و اختلافات و درگیریهای خانوادگی در اجتماع ناشی از عامل ماهواره است.

 

 

با کمال تاسف خانواده ها بدون اطلاع و توجه به اثر زیانبار ماهواره آن را بدون هیچ مقاومتی به حریم خصوصی شان وارد نموده و در نتیجه ناخواسته فرزندانشان را با ارزش ها و فرهنگ جامعه غربی آشنا می سازند فرهنگی که سراپا بی بند و باری و غفلت و دور شدن از مسیر انسانیت و غوطه ور شدن در باتلاق گمراهی و تباهی است. آری عزیزان ریشه این بد بختیها را خودمان به خانواده تحمیل کرده ایم و خودمان را نیز مقصر نمی دانیم زمانیکه کودکان و نوجوانان در سنی قرار دارند که زیر بنای تر بیتی و شخصیتیشان ریخته می شود آنها را با انواع برنامه ها و فیلم های مسموم رها می کنیم تا هر آنچه را که برای امیال خود بخواهند بدست آورند و در یک محیط نا سالم بزرگ شوند که واکنش آن برای آنها بسیار گران تمام خواهد شد . آیا به نظرتان رها نمودن فرزندان در چنین فضای شهوت انگیزی کاری منطقی است؟ قضاوت در این باره را به عهده خودتان می گذارم. پدر و مادران محترم ، نیمی از نا بسامانیها و مشکلات روحی جوانان در جامعه ناشی از عوارض جنسی است جوان بی تجربه در این دوران حساس و بحران خیز نیاز به آموزش و نظارت و مراقبت های ویژه شما را می طلبد او هرگزنمی تواند با مشاهده برنامه های وسوسه انگیز خواهشهای نفسانی خود را بدون پاسخ بگذارد در نتیجه به غرایز خود جواب مثبت می دهد و در اینصورت است که زمینه برای انحطاط و سقوط اش در منجلابهای فساد مهیا خواهد شد.

 

 

 والدین گرامی شما باغبان باغچه زندگی هستید پس در تربیت گلهای خوش بو و لطیف آن ( فرزندان) محتاطانه عمل کنید و با تربیت صحیح خود آمادگیهای انحطاطی را در وجود شان نابود سازید تا خدای ناکرده اسیر دیو شهوت نشوند . نگذارید برنامه های گمراه کننده روح و روان پاک و دست نخورده فرزندتان را آلوده سا خته و گل زندگیتان را پژ مرده نماید.یادتان باشد یگانه عامل مثبت و مهم که قادر است انسان را از انحرافات برهاند عامل دین و اعتقادات مذهبی است پس گوش به زنگ و محتاط باشید و سعی کنید بخاطر سلامت روانی و اخلاقی فرزندتان و داشتن جامعه ای سالم آنها را درست تربیت کنید تا زمینه های انحراف و بحران تخفیف یافته و از بین برود و تنها شما با تربیت چنین فرزندان سلیم النفس و پاکنهادی است که می توانید به خودتان ببالید و افتخار کنید . موفق باشید

 

 

                           آسیب های جدی بلوتوث، پیامک و فیلم های مبتذل بر نوجوانان و جوانان

 

 

با فراگیر شدن استفاده از گوشی های تلفن همراه در سطح اقشار جامعه ضمن مزایای فراوان این فناوری جدید، می بایست به جنبه های منفی آن نیز توجه جدی داشت. همانطور که می دانیم در مقوله ها و فرآورده های فرهنگی دیدن یک فیلم یا عکس غیراخلاقی یا شنیدن یک موسیقی مبتذل و یا خواندن نوشته ای نامناسب، واکنش های منفی و خطرناک روحی و روانی و جسمی مانند یک سم کشنده و مهلک را در فرد ایجاد می کند که در صورت عدم درمان به موقع، شخصیت انسانی فرد، مورد آسیب جدی قرار گرفته که تبعات آن در برخی مواقع غیرقابل جبران خواهدبود. اگر کمی در اطراف خود بررسی مختصری داشته باشیم درمی یابیم که جریانها و باندهای مرموز بطور محسوس و یا نامحسوس و در قالب دوستی ها و همکلاسی های فرزندانمان و یا توسط برخی افراد در معابر مبادرت به توزیع سی دی های فیلم غیرمجاز، انتشار کلیپ های صوتی و تصویری و یا نوشتارهای سخیف بوسیله بلوتوث و پیامک در راستای ترویج فرهنگ غیرانسانی و غیراخلاقی و لجن زار غرب می نمایند که برخی اثرات این جنایت فرهنگی طبق نظر کارشناسان در حوزه پزشکی و روان شناسی بطور خلاصه به این شرح می باشد:
آسیب های جسمی و روحی و روانی:
1- ایجاد بلوغ زودرس در نوجوانان و اثرات منفی بر رشد طبیعی جسم و روان
2- گوشه گیری و انزوا و بروز افسردگی در نوجوانان و جوانان
3- بروز رفتارهای عصبی و غیرمتعادل
4- تپش قلب و بی اشتهایی و یا کم اشتهایی و رنجور شدن جسم
5- بی میلی به امر تحصیل و فعالیت های ورزشی
6- عدم تمایل و یا کم رغبتی به انجام واجبات و حضور در مجامع علمی و مذهبی
7- مشغول شدن و استفاده زیاد از تلفن همراه برای بازی و یا دیدن کلیپ و موسیقی(اعتیاد به تلفن همراه)
8- بیخوابی و کاهش مطالعات درسی و غیردرسی و بروز افت تحصیلی
9- افراد در نوع انتخاب لباس و آرایش ظاهری به سبک های نامأنوس و ناهنجار
10- گرایش به سیگار، موادمخدر و کاهش انگیزه برای کار و تلاش و تشکیل خانواده در جوانان
البته خوب است به این نکته اشاره شود که کارکردها و اثرات استفاده از گیرنده های ماهواره ای که متأسفانه در بعضی از خانواده ها در اثر کم اطلاعی رواج پیدا کرده است دارای آسیب های مشابه ای است.

نقش پدر و مادر و خانواده در سلامت فرزندان
-راهنمایی فرزندان برای انتخاب دوستان سالم و صالح
-انجام راهنمایی و مراقبت از فرزندان در استفاده صحیح از فیلم و تلفن همراه (حتی المقدور برای دور ماندن فرزندان از برخی از معضلات فرهنگی و اخلاقی از تلفن همراه ساده و بدون بلوتوث و دوربین استفاده شود)
-تشویق و ترغیب نوجوانان و جوانان برای پر کردن اوقات فراغت با ورزش یا مهارت آموزی و استفاده از کلاس های کامپیوتر، دوره های فنی، زبان و... کمک در انتخاب حداقل یک نشریه و مجله فرهنگی تخصصی و فنی در حوزه مورد علاقه ایشان.
-آشنا نمودن هرچه بیشتر فرزندان با احکام و آداب دینی و اهتمام در انجام فرائض بالاخص نماز
-همراهی با فرزندانمان برای حضور در مساجد و هیئت های مذهبی و نمازهای جماعت
-استفاده بهینه از برنامه های متنوع آموزشی علمی و سرگرمی صدا و سیما
-برنامه ریزی جهت پیاده روی، دوچرخه سواری و استفاده از پارک ها و برنامه های فرهنگسراها
-آماده سازی و فراهم نمودن زمینه های لازم برای کار، اشتغال و کمک در تشکیل خانواده و مقدمات امر مقدس ازدواج برای جوانان
-همکلاسی های ناباب فرزندانمان را در محل تحصیل به اولیای مدارس معرفی کرده و فرزندانمان را نیز از آنها دور کنیم.
-عوامل توزیع فیلم و بلوتوث های غیراخلاقی و غیرانسانی را به عوامل انتظامی گزارش دهیم.
-در خانواده پدر و مادر، در رعایت شئونات اخلاقی و انجام واجبات و ترک محرمات پیشقدم باشند.
-در صورت بروز مشکلات روحی و روانی از مشاوران و پزشکان کمک بگیریم.
-با فرزندان خود صمیمی باشیم و آنها را در رشد و تعالی و پیشرفت کمک نمائیم.
-هرچند وقت یکبار با حضور فرزندانمان از آنها بخواهیم که محتوای تلفن همراه، فایل های رایانه ای، سی دی های فیلم و بازی را برای ما هرچند وقت یکبار با حضور فرزندانمان از آنها بخواهیم که محتوای تلفن همراه، فایل های رایانه ای، سی دی های فیلم و بازی را برای ما نشان داده و توضیح دهند.

 

 

مضرات استفاده از تلفن همراه در بچه ها
آسیب جسمانی: امواج الکترومغناطیس این دستگاه برای کودکان کمتر از 10 تا 12 سال خطرناک است. هر چند که هنوز ارتباطی بین استفاده از این وسیله و ابتلا به سرطان ثابت نشده ولی تحقیقات بعضی از دانشمندان نشان داده که ارتباط احتمالی در مورد استفاده از تلفن همراه و ابتلا به برخی سرطان های مغز وجود دارد.
-مشکلات خواب: کودکان و نوجوانانی که از این وسیله استفاده می کنند در بسیاری اوقات به علت دریافت پیامک در انتهای شب بدخواب می شوند. خیلی از اوقات برای پاسخ دادن به این پیامک ها لازم است که ذهن هوشیار شده که همین امر موجب اختلال خواب می شود. همین بدخوابی و بی خوابی در عملکرد روزانه آنها تأثیرگذار خواهد بود.-کاهش تمرکز و توجه و افت عملکرد تحصیلی: با توجه به اینکه بسیاری از دانش آموزانی که تلفن همراه دارند، آن را با خود به مدرسه نیز می برند و در سر کلاس درس غالباً در حال ارسال پیامک هستند از توجه به درس باز می مانند، نمرات درسی آنها کاهش می یابد و دچار افت تحصیلی می شوند. همچنین این بچه ها به علت استفاده مکرر از دکمه های گوشی از درد مفاصل و انگشتان نیز شکایت دارند.
-اضطراب و نگرانی: بسیاری از کودکان و نوجوانان همیشه نگران این موضوع هستند که مبادا والدینشان از اطلاعات گوشی آنها باخبر شوند. همین نگرانی و دلهره باعث می شود تا در مورد پیامک ها به پدر و مادر دروغ بگویند.
-اتلاف وقت زیاد: از آنجا که گوشی های تلفن همراه قابلیت دارا بودن بازی های مختلف را در خود دارد، کودک یا نوجوان مدت زمان زیادی را سرگرم بازی می شود و از دیگر کارهای ضروریش باز می ماند.
-در ارتباط قرار گرفتن با اطلاعات نامتناسب با سن و روحیات بچه ها: در بسیاری از مواقع محتویات درون پیامک ها و بلوتوث ها مسائل و اطلاعات نامناسبی دارد که ذهن کودک و نوجوان را درگیر می کند، مشغله فکری برای او ایجاد می شود و به علاوه غالباً به خاطر ترس از اطلاع والدین دچار تشویق و نگرانی می شود.
-کاهش خلاقیت: استفاده از تلفن همراه بر روی خلاقیت و شکوفایی ذهن و اندیشه آنها تأثیر منفی می گذارد.
-عدم امکان کنترل مخاطبان: کنترل و نظارت بر افرادی که کودک و نوجوان با آنها مراوده دارد امکان پذیر نیست.

راهکارهای مناسب در جهت کنترل و نظارت صحیح
متأسفانه دانش ضعیف اغلب والدین نسبت به ظرفیت های فنی گوشی، قیمت پایین سیم کارت ها، وجود سیم کارت های اعتباری و... همه نکاتی هستند که می تواند بچه ها را به قربانیان تلفن همراه تبدیل کند. اولین و مهم ترین راهکار برای مصون ماندن کودکان و نوجوانان از آسیب های تلفن همراه این است که ازابتدا زیربار خرید این وسیله نروید. وعده خرید را به پایان دوره نوجوانی یعنی بعد از 18 سالگی بدهید و از فرزندتان بخواهید تا وسیله دیگری را به جای آن ازشما بخواهد. گاه والدین بنا به دلایلی نظیر این که فرزندشان به کلاسهای مختلف می رود و نگران او می شوند تصمیم به خرید تلفن همراه می گیرند. اگر به هر علت قصد چنین کاری دارید حتما توصیه های زیر را مدنظر داشته باشید:
1- مدت زمان استفاده را محدود کنید و بر سر ساعاتی از روز که می تواند گوشی را در اختیار داشته باشد با فرزندتان قرارداد ببندید.
2- از او بخواهید تا به هیچ عنوان تلفن را به مدرسه نبرد و در زمان انجام تکالیف نیز آن را خاموش کنید.
3- به فرزند خود بیاموزید که هر پیامک یا موضوعی که در تلفن دارد حتما درست و واقعی نیست.
4- نسبت به افرادی که با کودک یا نوجوان رابطه تلفنی دارد حتما کنترل و نظارت داشته باشید.
5- سعی کنید با امکانات و اطلاعات گوشی آشنا شوید و دراین حوزه ها آموزش ببینید.
دورماندن والدین از پیشرفت های جدید باعث ایجاد شکاف نسلی بین آنها با فرزندانشان می شود.
6-از مطالب درون گوشی اطلاع داشته باشید. زمان هایی را برنامه ریزی کنید تا بتوانید در کنار فرزندتان از پیامک ها آگاهی یابید و نسبت به محتوای آنها به بحث و مذاکره بنشینید.
7-بازی ها و سرگرمی هایی را با فرزندتان ترتیب دهید. داشتن فعالیت های مشترک این امکان را به والد می دهد که عملکردهای کودک و نوجوان را زیرنظر داشته باشد و فرصتی پیش می آید تا فرزند بسیاری از مطالب را به پدر یا مادر انتقال دهد. به علاوه می تواند نکاتی را به فرزند خود بیاموزد و از او اطلاعاتی یاد بگیرد.
8- به فرزند خود بیاموزید که دریافت و ارسال پیامک یا بلوتوث درست مانند صحبت کردن با یک غریبه است و باید همان احتیاط هایی را که در این زمینه به کار می رود باز هم رعایت شود.
9- به او بگویید که هیچ گاه نباید اطلاعات شخصی و خانوادگی را ازطریق پیامک به دیگران انتقال دهد.
10- هرگز بدون اطلاع شما با کسی که از طریق پیامک آشنا شده ملاقات واقعی ترتیب ندهد.
11- به بچه ها آموزش دهید که همان قوانینی که در ارتباطات واقعی رعایت می کنیم مانند فحش ندادن، استفاده نکردن از کلمات رکیک و طنزها و مطالب مبتذل و .... باید در مورد تلفن همراه نیز به کار گرفته شود.
12- به او یادآوری کنید که ارتباط از طریق پیامک جای دوستی های واقعی بین افراد را نمی گیرد.
سخن آخر اینکه... ثابت شده است که هرچه استفاده از این وسیله کمتر باشد، استرس و نگرانی فرد کمتر خواهدبود و بچه ها شرایط روانی بهتری خواهندداشت. کودکان و نوجوانانی که در طول روز 3 تا 4 بار از تلفن همراه استفاده می کنند نسبت به کسانی که 15 تا 20 بار آن را به کار می گیرند شرایط روحی روانی مطلوب تری دارند، شبها بهتر می خوابند، نگرانی و استرس کمتری دارند، روند تحصیلی آنها خوب است و افراد با نشاط و با روحیه بالاتری در جامعه هستند.

 

 

تلویزیون جای مادر را نمی گیرد

 

 

تماشای تلویزیون مزایای کم و مضرات زیادی دارد. به همین دلیل باید تلویزیون تماشاکردن کودک خود را آگاهانه کنترل کنید:
آشفتگی در تلویزیون: زمانی که این آشفتگی برای تلویزیون و کودکان بوجود می آید، پرسشهای زیادی ایجاد می شود. سرخطهای هشداردهنده اخبار درباره آسیبهای تلویزیون به نوجوانانی که ذهنهای تاثیرپذیری دارند، والدین را وحشتزده و دچار احساس گناه می کند، اما باعث نمی شود تا تلویزیون را خاموش کنند. براساس گزارش سال 2006 بنیاد خانوادگی کایزر، 74درصد نوزادان و کودکان نوپا، قبل از دو سالگی تلویزیون تماشا می کنند. در حال حاضر به رسانه هایی که هدف اصلی آنها کودکان کم سن می باشند، دسترسی مداوم داریم. بنابراین وجود تلویزیون بیش از هر زمانی، باعث ایجاد خطراتی بیش از پیش و بطور قطع سردرگمی بیشتر از گذشته می شود. خبر خوب این که، در حالی که بخشهایی از این آشفتگی ایجاد شده در میان کودکان و رسانه ها که هنوز در کنار هم قرار نگرفته اند، توسط محققان بسیاری مورد محاسبه قرار گرفته است. ما خواستار به اشتراک گذاری دانش متخصصان و ارائه راهنماییها، فوت و فنها و آزمایشها و مشقتهای پدر و مادرهای واقعی هستیم تا نه گناه افزوده شود و نه تاثیرات شدید تحمیل کننده برای آنها ایجاد شود، بلکه رهنمودهایی را دوباره تلویزیون و کودکان کم سن و سال که کاملا به روز هستند ، برای شما به ارمغان بیاورد.

 

 

 

 

 

 

نظرات  (۷)

ممنون بابت مطلب خوبتون
با تشکر و سپاس مطلب بسیار زیبایی بود بنده استفاده بردم اگر به صورت مصداقی بتوان برنامه هایی برای نحوه کنترل بر اینترنت را گذاشت بسیار ارزشمند است. 
پاسخ:

خواهش می کنم  مانعی نیست

عالی بود ممنون
با سلام و تشکر از مطالب خوبتون 
با اجازه شما بنده از مطالبتون برای نوشتن یک مقاله مختص آموزش و پرورش استفاده کردم
سلام
با اجازتون از بخش اول این مطلب برای ساخت تابلومقاله استفاده کردم
ببخشید اسم این کتاب چیه؟
ممنون بابت مظلالب خیلی عالییییی بود. با اجازتون من تو مقالم ازش استفاده می کنم.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">