تاریخی فرهنگی قرآنی ۲

موضوعات قرآنی ؛ دینی و آموزشی : مطالب طبقه بندی شده جهت تحقیق ؛ جزوه ؛ کتاب و .....

تاریخی فرهنگی قرآنی ۲

موضوعات قرآنی ؛ دینی و آموزشی : مطالب طبقه بندی شده جهت تحقیق ؛ جزوه ؛ کتاب و .....

مشخصات بلاگ
تاریخی فرهنگی قرآنی ۲

آشنائی با تاریخ اسلام :
عبرت آموزی (و لقد اهلکنا القرون من قبلکم .... گذشته چراغ راه آینده است)
آشنایی با علوم و موضوعات قرآنی ( هدی و رحمه للمتقین)

آخرین نظرات
  • ۴ خرداد ۰۱، ۱۷:۲۱ - خرید پیج اینستاگرام ارزان
    Great post.


ارزش های انسانی را به کودک بیاموزیم

شما باید به کودکان خود بیاموزید که دنیایی فراتر از علائق آنها وجود دارد و برای داشتن آینده ای روشن باید با ارزش های انسانی آشنا شوند.
والدین از همان لحظه تولد نوزاد برای ساختن آینده اش به فکر فرو می روند. در واقع آنها احساس می کنند که مسئولیت سنگینی بر روی دوش شان گذاشته شده است.
امکان دارد برخی از والدین موقتاً دچار اضطراب شوند؛ زیرا نمی دانند آیا از عهده این مسئولیت سنگین برخواهند آمد یا خیر.
بیشتر والدین مراقبت از کودک و برآورده کردن نیازهای او را کافی می دانند درحالی که مهم ترین وظیفه آنها آموختن ارزش های انسانی به فرزندشان است. یک کودک برای تبدیل شدن به عضو مؤثری در جامعه باید مسائل زیادی را بیاموزد.
لزومی ندارد والدین برای آموختن تمام مسائل، خود را تحت فشار احساس کنند بلکه آنها باید بر روی ارزش های انسانی تمرکز نمایند.
حقیقت این است که انسان بسیاری از درس ها را در مسیر زندگی و در اثر اشتباهاتی که مرتکب می شود می آموزد.
اهمیت ارزش های انسانی را به کودک خود یادآور شوید.
مطمئناً شما دوست دارید ارزش هایی را که از والدین خود آموخته اید به فرزندتان منتقل کنید. آموختن این ارزش ها باعث تحکیم پیوندهای خانوادگی می شود.
کودکان طبیعتاً «خود محور» هستند ولی به تدریج می آموزند که خود را در احساسات سایر مردم شریک بدانند.
ارزش هایی که می توانند تأثیر زیادی بر زندگی کودک شما بگذارند شامل موارد زیر هستند:
1-صداقت: با گفتن حقیقت خشنودی ما بیشتر تأمین می شود و در ضمن سایر مردم حرف هایمان را جدی می گیرند.
2- عشق:
کودک باید نسبت به اعضای خانواده، دوستان و مردم جامعه خود احساس تعلق کند.
3- حساسیت:
به کودک خود بیاموزید برای احساسات سایر مردم اهمیت قائل شود. در ضمن او باید عذرخواهی کردن را یاد بگیرد و از کارهای ناپسند خود ابراز پشیمانی کند.
4-مهربانی:
احساس محبت نسبت به تهیدستان و بیماران و افرادی که در شرایط ناگواری به سر می برند.
5- بردباری:
مردم با یکدیگر تفاوت دارند و باید این تفاوت ها را پذیرفت.
6- مسئولیت پذیری:
ابراز رضایت از انجام وظیفه مثل کارهای خانه و تکالیف مدرسه.
7- لذت:
تأکید بر وجوه مثبت زندگی و لذت بردن از آن.
8- اعتماد:
باور داشتن به آموخته های خود.
کودکان مشاهده کنندگان دقیقی هستند. یادتان باشد خودتان ارزش هایی را که می خواهید به آنها بیاموزید به نمایش درآورید.
کودکان باید احساس کنند که تمام اعضای خانواده نسبت به این ارزش ها پایبند هستند.
با دقت به حرفهای فرزند خود گوش دهید.

 در این صورت او پی می برد که به عقایدش احترام می گذارید و از سوی دیگر باید برای نظرات مردم اهمیت قائل شود.
هر زمان که کودک شما ارزش های انسانی را به نمایش گذاشت او را مورد تمجید و تفقد قرار دهید.

 این کار انگیزه او را صد چندان می کند.
تأکید می کنیم الگوی مناسبی برای فرزند خود باشید.
فراموش نکنید، «ما هرچه را که می کاریم، درو می کنیم.»

تقویت ارزشهای اخلاقی در کودکان و نوجوانان

احترام به دیگران

احترام به معنای ارزش قائل شدن برای اشخاص و چیزهاست. این ویژگی ما را وادار می کند تا با توجه با دیگران رفتار کنیم و زندگی انسانها را با ارزش بدانیم.

برای آنکه کودک ما به دیگران احترام بگذارد، باید ابتدا یاد بگیرد که برای خود ارزش قائل باشد و فقط هنگامی می تواند چنین کند که با او محترمانه رفتار شده باشد. رفتار غیر محترمانه حتی اگر در خانه شما رخ ندهد، به هر حال بر توان کودکتان در پرورش احترام تاثیر می گذارد.  علت آن است که فرزند شما فقط تحت تاثیر شما نیست.

دهها نفر در زندگی او نقش دارند؛ آموزگاران، مربیان ورزش، پرستاران، کارکنان کودکستان، خویشاوندان و همسالان از جمله افرادی هستند که در شکل دهی اخلاق درونی با کودک مشارکت دارند. اگر با کودک محترمانه رفتار نشود، چگونه می تواند احترام گذاشتن به دیگران را بیاموزد؟

هنگامی که با دیگران آن گونه رفتار می کنیم که دوست داریم با ما رفتار کنند، جهان را مکان محترم تری می بینیم. کودکانی که احترام را از اجزای مهم زندگی روزانه شان می دانند، به احتمال بیشتری به حقوق دیگران اهمیت می دهند و به همین دلیل این کودکان به خود نیز احترام می گذارند. یکی از راههای احترام گذاشتن به دیگران از طریق انتخاب کلمات مناسب است.

بنابراین رواج بددهنی بخصوص در میان نوجوانان و جوانان، بی تردید یکی از نشانه های سقوط اخلاقی و بحران بی احترامی است.

یکی از بهترین راهها برای آنکه مطمئن شویم کودکانمان مودب بار می آیند، این است که با احترام با آنها رفتار کنیم. به کمک تمرینهای تربیتی ذیل، کودکان، خود را انسانهای باارزشی می بینند، زیرا رفتار شما به آنها نشان می دهد که دوستشان دارید، به آنها احترام می گذارید و برایشان ارزش قائل می شوید.
 -1 با فرزندانتان همچون مهمترین شخص جهان رفتار کنید.

مارستن” نویسنده “جادوی تشویق” پیشنهاد می کند که مدام از خود بپرسید: “اگر آن گونه که با فرزندم رفتار می کنم، با دوستانم رفتار می کردم هیچ دوستی برایم باقی می ماند؟”مارستن می گوید: ما خیلی وقتها حرفهایی به بچه هایمان می زنیم و رفتاری با آنها داریم که هرگز برای دوستانمان قابل تحمل نخواهد بود . اگر می خواهید فرزندانتان احساس کنند با ارزش هستند، طوری با آنها رفتار کنید که گویی مهمترین آدمهای جهان هستند.
 -2 عشق بدون چشمداشت نثار فرزندانتان کنید.

هیچ فرزندی نباید برای جلب عشق و احترام پدر و مادرش تلاش کند. این عشق و احترام باید از بدو تولد همراه او باشد. عشق بی قید و شرط به فرزند می گوید: “در هیچ شرایطی از دوست داشتن تو دست نمی کشم”. البته این بدان معنا نیست که ما همه رفتارهای فرزندانمان را تائید کنیم.

در بعضی موارد که رفتار فرزندمان نامناسب است، شاید لازم باشد به طور روشن و حتی به طور جدی او را اصلاح کنیم. اما فرزندانمان باید بدانند ما همیشه و در هر شرایطی حامی آنها هستیم. کودکان برای آنکه به راستی احساس احترام و ارزش کنند، به چنین محبتی نیاز دارند. توجه کنید که عشق شما به فرزندتان قطعی و بدون قید و شرط باشد تا در هر شرایطی بداند که دوستش دارید
 -3 با توجه و احترام به سخنان او گوش دهید.

کودکان دوست دارند والدینشان بیشتر به آنها گوش بدهند، واقعا گوش بدهند. گوش دادن با توجه نشانه احترام است. هنگامی که فرزندتان صحبت می کند دست از هر کاری بکشید و به طور کامل بر او متمرکز شوید تا احساس کند واقعا برای عقایدش ارزش قائل هستید و می خواهید افکارش را بشنوید.
 -4  با همه وجودتان و نه فقط کلماتتان، احترام را به فرزندتان منتقل کنید.

بیشتر اوقات کودکان آن قدر که به حالت بدن، ژست ها، حالات چهره و لحن صدایمان توجه دارند، به کلماتمان گوش نمی دهند؛ پس دقت کنید هنگام حرف زدن به فرزندتان با همه وجود به او احترام بگذارید. شاید به فرزندتان بگویید: “می خواهم عقایدت را بشنوم”، اما اگر او ببیند که شانه تان را منقبض می کنید، ابروانتان را بالا می برید، پوزخند می زنید یا نگاهتان را به سوی دیگر می کنید، احتمالا معنای کاملا متفاوتی را از شما دریافت خواهد کرد.

 


نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">